Нападателят на д-р Божидара Пеевска застава пред съда

Заловиха мъжа, нападнал д-р Пеевска в Раковски

Нападателят на лекарката от Раковски, която бе ударена по време на нощно дежурство, застава днес пред Пловдивския районен съд. Срещу 35-годишния Стоян Костадинов е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебни задължения. Текстът от Наказателния кодекс предвижда наказание до 3 години затвор.

На 14 декември, миналата година  в Костадинов нанесъл удар с длан по главата на д-р Божидара Пеевска, докато дежуряла в Спешния кабинет на Медицински център „Св. Елисавета“ в Раковски. Същата вечер мъжът отишъл в здравното заведение заедно с жената, с която живеел на семейни начала и майка си, тъй като детето му било погълнало перилен препарат. Лекарката обаче насочила семейството към Пловдивска болница. Жените се държали агресивно, но впоследствие си тръгнали.

Докато лекарката се опитвала да им обясни къде да заведат детето, 35-годишният Стоян Костадинов я причакал в коридора на здравния център и когато д-р Пеевска се обърнала към него и в този момент той я ударил с длан по главата, като я нарекъл „Мръсна пияница!“. Жената паднала на земята в безсъзнание.

Това е първо заседание по делото. Призовани са 13 свидетели и 1 вещо лице.

 

 

 

Подобни статии

Top