Нападателят на лекарката от Раковски отива на съд

Заловиха мъжа, нападнал д-р Пеевска в Раковски

Пловдивската районна прокуратура внесе днес в Районния съд обвинителния акт срещу мъжа, нападнал и ударил лекарка в Раковски. На 14 декември, миналата година Стоян Костадинов нанесъл удар с длан по главата на д-р Божидара Пеевска, в резултат на което жената е получила травматичен оток и кръвонасядане в окосмената част на главата, които са причинили болка и страдание.

Срещу 35-годишния мъж е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебни задължения. Грози го наказание до 3 години затвор.

На 14 декември мъжът, заедно с жената, с която живеел на семейни начала и възрастна жена отишли в медицински център в Раковски, тъй като детето му било погълнало перилен препарат. Лекарката обаче насочила семейството към Пловдивска болница. Жените се държали агресивно, но впоследствие си тръгнали.

Докато лекарката се опитвала да им обясни къде да заведат детето, 35-годишният Стоян Костадинов я причакал в коридора на здравния център и когато д-р Пеевска се обърнала към него и в този момент той я ударил с длан по главата, като я нарекъл „Мръсна пияница!“. Жената паднала на земята в безсъзнание.

Разследването по делото е приключило в максимално кратък срок и са събрани всички възможни доказателства относно извършеното деяние, съобщиха от прокуратурата. Извършени са множество следствени действия, включително разпити на дванадесет свидетели, съдебна медицинска експертиза, извършено е разпознаване и са приложени множество писмени материали.

 

Подобни статии

Top