Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България

Говорител на германското МВР заяви, че нападателят от Ансбах  е трябвало да бъде депортиран в България, пише АП, цитирана от БТА.

Сириецът, който се самовзриви, е единственият загинал при експлозията, станала близо до мястото на музикален фестивал на открито с 2500 души.

12 души бяха ранени при атаката. Трима от пострадалите се борят за живота си. Нападателят се опитал да отиде на фестивала, но не бил допуснат, тъй като нямал билет.

Говорител на полицията заяви, че загиналият при взрива мъж е бил с раницa, в която е пренасял взривно устройство. Действал е сам.

На 27-годишния сириец е било отказано убежище в Германия.

Той е бил познат на персонала от градските социални служби като „дружелюбен, мил, незабележим“ човек. Това съобщи днес пред журналисти говорителят на местния център за социален патронаж Райнхолд Ешенбахер, предаде ТАСС. „Младежът често идваше при нас като кандидат за бежански статут – по повод социалните помощи“, обясни Ешенбахер.

Експерти откриха на местопроизшествието мобилния телефон на предполагаемия престъпник и в момента анализират данните в паметта му. Според в. „Билд“, преди да се самовзриви, мъжът разговарял с някого по телефона.

Той вече е бил познат на полицията за притежание на наркотици. Лежал е и в психиатрична клиника, тъй като е опитвал на два пъти да се самоубие, обявиха още германските власти.

Подобни статии

Top