Нападнаха автобус с журналисти в Рио (СНИМКИ И ВИДЕО)

Автобус, който е превозвал журналисти между две съоръжения на олимпийските игри в Рио де Жанейро, е станал жертва на нападение. Два от прозорците на рейса са счупени, а трима от пътниците имат леки наранявания.

„Чух два изстрела. Нещо като бум-бум. Не мога да се нарека експерт от огнестрелни оръжия, но знам как звучат изстрелите. Трябва да поставят пред мен експерт по оръжията от ФБР, за да бъда разубеден“, коментира Лий Майкълсън от Hoopfeed.com, който е бивш военен пилот и сам притежава лично оръжие.

Думите на Майкълсън бяха опровергани от МОК с официално съобщение.

„Осведомени сме за случилото се с автобуса и информацията за стрелба по журналисти. Искаме да уточним, че стъклата не са счупени от куршуми, а от хвърлени по рейса предмети. Тече разследване. Чакаме доклада на службите за безопасност.“

Шофьорът на автобуса свидетелства, че първоначално е чул някаква суматоха във вътрешността на возилото, но не е разбрал какво става. Едва след поглед в огледалото е видял, че пътниците лежат на пътеката. Той отбил при първата полицейска кола, която видял и обяснил случилото се. След това рейсът продължил към олимпийското село с полицейски ескорт.

Снимки: theguardian.com

Подобни статии

Top