Наплив към борсите за учебници втора употреба

Наплив на борсата за учебници втора употреба

През първата учебна седмица в книжарниците и борсите за учебници и учебни помагала в Пловдив се отбелязва изключително оживление. Постоянен е потокът от ученици и родители, които оставят за продажба или купуват. Наша проверка на една от борси показа, че учебниците втора употреба за всички класове са на изчерпване.

Минутка свободно време нямаха миналия ден служителите и работещите в една от борсите, която предлага и нови, и употребявани учебници. Постоянно идваха нови и нови клиенти, които ги затрупваха с питания. Eли Копаранова: „Много бързо са изчерпани, търся всичките, просто няма смисъл от нови – два пъти по скъпи са“. „Няма смисъл от нови, защото ще ги използваме само една година след това ще ги продам“, сподели друга майка. Вера Делева: „Много по-добре е нови, но ще видим какво има и във втората употреба и тогава ще преценим“.

Тази специфична търговия е предпочитана и от ученици, и от родители, защото така могат да се спестят пари, които да се използват за друго необходимо. Напрежението тази седмица по борсите е породено от факта, че списъкът с необходимите учебници излиза непосредствено след старта на учебната година.

Подобни статии

Top