НАП Пловдив иззе 14 000 лв. от каси на длъжници - DC news

НАП Пловдив иззе 14 000 лв. от каси на длъжници

14 000 лв. бяха иззети от касите на 13 фирми в обхвата на НАП Пловдив със задължения към бюджета. Това стана в кампания на Националната агенция за приходите, започнала днес в цялата страна.

Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки, че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП Пловдив.

Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта, като задължава собственика на магазина да преведе средствата по запорирана от приходната администрация сметка на дружеството до края на следващия работен ден.

Паралелно с това се осъществява и цялостна проверка на дейността на обекта, като дали се издават касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети и дали продавачите са назначени на трудови договори.

В обхвата на НАП Пловдив акцията се проведе едновременно в един и същи час в 13 фирми в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Смолян.

Освен, че бяха иззети наличните средства, данъчните засякоха и нарушения на разпоредбите за регистриране и отчитане на приходите от продажби. Трима търговци ще бъдат санкционирани заради разминаване между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство обороти.

 

Подобни статии

Top