НАП Пловдив продаде завод за над 3 млн. лева

Близо 3 милиона и 200 хиляди лева спечели НАП Пловдив за бюджета от продажбата на един единствен актив – завод за металообработка в Пазарджик. Продадени бяха всички сгради към завода, между които: административна, столова, професионално-учебен център, компресорна станция, производствен корпус с инструментален и ремонтен цех, складове и заваръчно помещение. Продадено бе и цялото оборудване на предприятието, като всяка от машините е действаща.

За нов производствен обект по европейски стандарт се очаква да бъде използвана направената инвестиция от новия собственик, който вече е превел сумата по сделката по сметката на Агенцията за приходите в Пловдив. Със средствата от продажбата ще бъдат погасени данъчно-осигурителни задължения на предишния собственик на имота.

От днес до края на следващата седмица НАП Пловдив организира огледи на други активи, оценени общо за повече от половин милион лева. От днес до 11 март например, в Пловдив могат да бъдат огледани два магазина с площ съответно 83 и 46 квадратни метра, както и два гаража по 25 и 24 квадрата. Следващия понеделник стартират огледите на имот в село Маноле, предназначен за животновъден комплекс. Той е голям над 9 хиляди квадратни метра и има застроена едноетажна сграда с площ 427 квадрата. Търгът за него стартира от 238 хиляди лева първоначална цена.

Подробности за тези и други търгове, организирани от Националната агенция за приходите, могат да бъдат разгледани в интернет страницата на администрацията www.nap.bg в рубриката „Продажби“. Там са публикувани сроковете за огледи, подаване на ценови предложения и внасяне на депозит за всеки актив, както и координати на публичния изпълнител, водещ продажбата.

Подобни статии

Top