НАП Пловдив пуска на търг 1 тон замразено свинско месо - DC news

НАП Пловдив пуска на търг 1 тон замразено свинско месо

НАП Пловдив пуска на търг замразено свинско месо

Търг на 1 тон замразено свинско месо обяви днес Агенцията за приходи в Пловдив. Месото е конфискувано от звеното за фискален контрол към НАП Пловдив, след като собственика му не заплати наложеното му обезпечение в законовия срок.

Месото е годно за консумация, показват пробите, взети от Агенцията за безопасност на храните. До публичната му продан то се съхранява при необходимите температурни условия за запазване на качествата му, гарантира НАП Пловдив.

Подробности за самия търг – дати за оглед, срок за ценови предложения и други вече са публикувани в интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

Това е втори пореден случай на конфискувана стока от звеното за фискален контрол към НАП Пловдив след неплащане на наложено обезпечение от страна на задълженото лице. Първият беше през май, когато инспекторите иззеха 24 тона картофи, които впоследствие бяха безвъзмездно предоставени на Държавната агенция на бежанците.

От създаването си досега, звеното за фискален контрол към НАП Пловдив е наложило 101 обезпечения, по които са платени над 1 милион лева. Предприетите обезпечителни мерки са заради неспазване на данъчните и осигурителни разпоредби, свързани с фискалния контрол на рискови стоки, както и с цел предотвратяване неплащането на данъчни задължения.

За една година звеното е съставило и 38 акта на фирми – собственици на стоки и превозвачи заради това, че е била нарушавана целостта на пломбата, поставена от инспекторите на НАП и заради неявяване на получателя на стоката на предварително декларираните място и час. От НАП обръщат внимание, че актове на нарушение се съставят и при неоказване на съдействие на органите на приходи от страна на задълженото лице.

Към момента Националната агенция за приходите осъществява мониторинг върху 61 групи стоки с висок фискален риск, сред които меса, плодове, зеленчуци, брашно, захар, олио, млечни продукти и други.

 

 

Подобни статии

Top