НАП спря внос на над 20 тона замразени пилета от Румъния

Фиктивен внос на 20,4 тона замразени пилета предотврати звеното за фискален контрол, действащо на територията на НАП Пловдив. Стоката е внесена в страната от Румъния и още на граничен пункт Дунав мост 1 била запечатана с пломба заради съмнения в представените съпровождащи документи. Подозренията на инспекторите се потвърждават, след като на обявения адрес за доставка в Пловдив не се явява получател. Посоченият като получател – голям български търговец категорично декларира пред органите по приходи, че не е поръчвал подобна доставка.

Месото е годно за консумация и отговаря на необходимите стандарти за качество според Българската агенция за безопасност на храните. Предстои то да бъде обявено за продажба в търг, организиран в най-скоро време от НАП Пловдив, като дотогава ще се съхранява при необходимите температурни условия, гарантиращи запазване на годността и вкусовите му данни. Подробности за продажбата ще бъдат публикувани в интернет страницата на Националната агенция за приходите на адрес www.nap.bg .

От началото на годината досега инспекторите от звеното за фискален контрол, действащо на територията на НАП Пловдив са установили 26 случая на несъответствия между декларираните количества стока и действително наличните в превозните средства на местата за разтоварване. Само през месец юни, когато е активният сезон за търговия с някои рискови стоки като плодове и зеленчуци, тези случаи са 16, като в най-фрапиращият става дума за разминаване от близо 8 тона продукция.

Подобни статии

Top