НАП ще подарява дронове на отличници по данъци

Националната агенция за приходите продължава и през тази година да образова учениците по темата „данъци и осигуровки“. Осем лектори от НАП Пловдив влизат в 11 училища в града в рамките на третата част от образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“.

Първите часове стартираха тази седмица в Математическата гимназия и средните общообразователни училища „Димитър Матевски“, „Паисий Хилендарски“ и „Климент Охридски“. Лекции ще има и в СОУ „Черноризец Храбър“, Хуманитарната гимназия, Професионалната по електротехника и електроника, училище „Пейо Яворов“ и други.

Учениците от 9-ти до 12-ти клас са целевата аудитория на данъчните експерти, които ще разказват защо е важно да се плащат данъци и осигуровки, как се формира и разходва бюджета на държавата, отговорностите на НАП и електронните услуги, които тя предлага. Младежите ще бъдат обучени да отличават истинска от фалшива касова бележка и защо е така необходимо винаги да изискваме касов бон при покупка.

Новият момент, който ще даде възможност на учениците да спечелят невероятни награди, е че ще бъдат разработени 20 онлайн данъчни курса. След края на всеки видео урок тези, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg ,  могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди.

В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да станат собственици на дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Отличниците по данъци ще могат да спечелят и поощрителни награди като портативно зарядно и слушалки.

Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, рапърът Wosh MC.

Всички те по интересен начин ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравното и социалното осигуряване, важността на касовата бележка.

Инициативата ще продължи през тази и следващата учебна година.

 

Подобни статии

Top