Наркотикът „Крокодил“ плъзна и в България, убива в адски мъки

Крокодил убива бавно и мъчително

Най-новата мода в света на дрогата „Крокодил“ вече се разпространява и в България. Наркотикът идва от Русия и носи това име, защото системното му инжектиране превръща кожата на човек в люспи и след това буквално я скапва. Медицинското наименование на дрогата е Дезоморфин и привлича най-вече с това, че е 20 пъти по-евтин от хероина и има почти същия ефект.

„Крокодил“ се приготвя и в домашни условия, тъй като основните съставки са спирт, газ и разредител за боя. След инжектиране наркотикът започва да действа за 5-10 минути, докато при прием под формата на хапчета, ефектът е значително по-бавен.

Последствията от „Крокодил“ са брутални както за тялото, така и за психиката. Дрогата изяжда плътта на човек, както отвън, така и отвътре. Костите започват да се показват извън кожата и се стига до възпаления в неспасяеми размери. Наркомани, използвали дезоморфина често биват ампутирани и в повечето случаи операциите са с трагичен край.

Лекарите по цял свят са категорични, че смъртта при засегнатите настъпва главно заради загубата на много кожа и съпътстващите я възпаления. Както при всеки вид зависимост и тази е лечима, стига да се хване в най-ранен стадий.

Подобни статии

Top