Наркотици за хиляди откриха в пловдивското село Стряма

kanabis

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Димитър Любенов, Стоян Рангелов и Иванка Димитрова – от плавдивското село Стряма, те са обвинени за държане на наркотици, с цел разпространение, и за отглеждане на марихуана.

Открити са особено големи размери – марихуана с общо тегло около 11 кг на обща стойност за близо 65 000 лева.

Обвиняемите Любенов, Рангелов и Димитрова са предадени на съд и за това, че като извършители и в съучастие са нарушили Закона за контрол върху наркотичните вещества и са отглеждали растения от рода на конопа, за които, след извършената експертиза,  е установено, че са марихуана с общо тегло над 9  килограма на стойност около 55 000 лева.

Наркотичните вещества са били иззети след претърсване, извършено в къща и стопанска постройка в  Стряма. Там е имало оборудвано помещение, където се сушала марихуаната, както и хладилник със семена за канабис и препарати за подпомагане на растежа на растенията, отглеждани в двора и в оранжерия.

Тримата обвиняеми не са се признали за виновни.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top