Нарязаха гумите на екип на СКАТ по време на ифтар в Долни Воден (СНИМКИ)

Вандали нарязаха гумите на репортерски автомобил на СКАТ в Пловдив тази вечер и го омазаха с яйца, научи DCNEWS. От офиса на медията в града под тепетата потвърдиха информацията и съобщиха, че инцидентът е станал, докато екип на телевизията, собственост на депутата Валери Симеонов, е снимал ритуална вечеря – ифтар асеновградския квартал Долни Воден.

Както DCNEWS първи писа ТУК, таза вечер истанбулската община Байрампаша дава ифтар за над 2500 мюсюлмани в Долни Воден. Подобна ритуална вечеря в квартала се прави за пета поредна година. Организаторите са отишли на място с три ТИР-а, с които са занесли столове и маси, храна, кухня и сцена за религиозното мероприятие, а с два автобуса е извозен екипа, който приготвя храната. Събитието е част от традиционна обиколка в 9 държави от Балканския полуостров.

Репортерският екип на СКАТ Пловдив, отишъл да снима религиозната вечеря и след като журналистите приключили работата си, около 22.30 ч. тръгнали да се прибират. Когато стигнали до колата репортерът Кристиян Гаров и операторът Георги Семов били шокирани от гледката. Возилото, марка „Шевролет авео“ било с нарязани гуми, вдлъбнатини по тавана и цялото било омазано с изпочупени яйца, с които явно колата е била замеряна.

„Не сме провокирали никого, свършихме си работата и тръгнахме да се прибираме“, разказаха журналистите.

Те са подали сигнал в полицията, откъдето е извършен оглед. Случаят тепърва ще се изяснява, а журналистите са дали показания.

Снимки: Кристиян Гаров

Подобни статии

Top