Насилник иска отмяна на присъдата си (18+)

4f8ae7566e

Затворник с 5-годишна присъда за изнасилване и побой на момичето, с което живеел на семейни начала, поиска от апелативния съд в Пловдив да бъде напълно оправдан, а присъдата му – отменена, съобщи „Монитор“. Той подал молба за възобновяване на наказателното дело, тъй като твърдял, че имало нарушения в закона, а наказанието му било явно несправедливо. Според него по време на делата в районния и в окръжния съдилища не било доказано, че той е изнасилил девойката.

Двойката живеела под наем и работили в ресторанти в Пловдив. Мъжът бил осъждан и новото му престъпление било при опасен рецидив. След като излежал през 2008 година последната си присъда, се събрал с жертвата си, но много я ревнувал и се случвало да я удря. Причина за последния конфликт станали снимки, на които жената била със свои колеги в дискотека.

Когато мъжът й видял тези снимки, я заподозрял, че му изневерява. За всяка снимка я разпитвал дали е тя и какво прави. Ударил я толкова силно, че на следващия ден тя не можела да чува.

На 15 юли 2011 година около 01.30-02.00 часа след полунощ жената се прибрала от работа и осъденият й се нахвърлил. Разкъсал ризата й и още на вратата започнал да я удря с шамари по лицето, да й крещи, че е к…ва, и че му изневерява. Повалил я на леглото по гръб, при което жертвата си ударила главата в стената. Продължил да я удря, като стискал ръцете й с едната си ръка, а с другата я млатил с юмруци по лицето. Блъскал я, като главата й се удряла в стената. Запушвал й устата, за да не крещи. Докато тя била легнала по гръб, той се стоварил отгоре й, хванал й ръцете и я изнасилил. След това я обърнал по корем върху леглото и въпреки съпротивата й, я изнасилил и анално. После я издърпал да застане на колене и я накарал да му направи орална любов.

След всичко това мъжът се изморил и завел в банята пребитата жена да се изкъпе. Тя решила да потърси помощ от съседите, успяла да излезе в коридора и да позвъни на комшийка, но не успяла да й каже нищо, защото насилникът я издърпал обратно в апартамента. След като влезли в жилището мъжът с единия си крак стъпил на парапета на прозореца и казал, че ще скочи, защото не искал да живее повече. После се отказал да скача, дал на пребитата водка да се успокои и я сложил да си легне. Взел телефона й и се обадил на баща й, който не одобрявал връзката им.

Родителите на момичето се притеснили и звъннали на свои роднини. Те отишли до апартамента да проверят дали всичко е наред и намерили пребитата млада жена. Закарали я в болница, но на отишлите там полицаи пострадалата я досрамяло да разкаже, че е изнасилена. Ченгетата започнали разговора с нея с израза: „хапнахте, пийнахте и се понабихте” и въпреки че я попитали дали не е изнасилена, тя не посмяла да признае за случилото се. Подала жалба няколко дни по-късно, когато била освидетелствана от съдебен лекар.

Според Апелативния съд в Пловдив „целта на нанесения побой е бил свързан с ревността на А., но чрез побоя той е привел пострадалата в безпомощно състояние, а проявената от него грубост и жестокост е продължила и при извършването на сексуалните контакти. Наложеното наказание е справедливо”. Затова искането на осъдения да бъде отменена присъдата му и да бъде оневинен, е оставено без уважение. Решението на апелативните магистрати е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Снимка: Монитор

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top