Насилник и убиец обжалва доживотна присъда

erol mumun

38-годишният Ерол Мюмюн от харманлийското село Надежден обжалва днес доживотната си присъда пред Пловдивския апелативен съд. Припомняме, че на 12 ноември миналата година той бе осъден да лежи зад решетките до живот от Хасковския окръжен съд за убийство по особено жесток и мъчителен начин и за изнасилване на 24-годишния Калин Димитров от същото село.

Изключително тежкото убийство било извършено на 2 март 2013 г. на брега на язовир край харманлийското село Върбово. Тогава Мюмюн отвел с БМВ-то си до водоема 24-годишния Калин. Двамата били доста пияни и надрусани с метаамфетамини.

На брега на язовира Ерол изнасилил и пребил жертвата си, налагайки го с ръце, ритници и къса дървена пръчка по главата, крайниците, гърдите и цялото тяло. В резултат на упражненото сексуално насилие и побоя Калин изпаднал в травматичен шок. Според съдебно-медицинската експертиза непосредствената причина за смъртта е механична асфиксия – задушаване, довела до остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

По време на разследването станало ясно, че причина за възникналия конфликт между двамата са били неуредени отношения, свързани с разпространението на метаамфетамини.

Ерол Мюмюн е осъждан в Турция през 2005 г. за трафик на 300 кг хероин. Излязъл от затвора през 2011 година. Той е осъден от Хасковския съд да плати и 70 хил. лв. кръвнина на майката на Калин Димитров.

Днес Пловдивският апелативен съд обяви делото за решаване. Той ще се произнесе в законния едномесечен срок.

Снимка: haskovo.net

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top