Настаняват 150 студенти в новото общежитие на ПУ

От днес започва приемът на молби за настаняване в общежития на студентите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през новата академична година.

Всички желаещи трябва да подадат заявления до 18 септември, а класирането ще бъде обявено на 21-ви, уточниха от ПУ. Информация за необходимите документи, място за подаване и ред на класирането е публикувана на сайта на университета.

От Пловдивския университет припомнят, че през тази учебна година 150 от студентите ще бъдат настанени в първото новопостроено общежитие, което се намира в непосредствена близост до новата сграда на висшето училище на бул. „България“ 236.

Всяка от общо 77-те стаи в него е с площ 26 кв. м. Обзавеждането с две легла и самостоятелен санитарен възел е с високо качество, изпълнено от утвърдени на пазара производители.

„Условията, които предлагаме на студентите, са като в тризвезден хотел“, уверяват от ПУ. И добавят, че това е първият от общо четирите еднотипни блока, които ще оформят модерния студентски кампус на висшето училище с общ капацитет 600 легла.

Новото общежитие е в непосредствена близост до многофункционалната спортна зала на ПУ, която бе завършена и открита през 2012 г.

В идейния проект на студентския кампус влизат още изграждане на спортни игрища, експериментални компютърни и кибернетични лаборатории, педагогически център за иновации и работа с деца със специални образователни потребности, както и център за обучение по езици и симултанни преводи.

Първото футболно игрище с размери 20х40 метра и с изкуствена трева ще бъде открито в началото на тази учебна година.

Подобни статии

Top