Настояват Тотев да назове виновните за гафа с бул. „Шести септември“

unnamed1

Питане до кмета за аварийния ремонт на бул. „Шести септември“ ще отправи на предстоящата сесия на Общинския съвет общинският съветник на ПП „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов.

Случаят е безпрецедентен за Пловдив, тъй като булевардът е преасфалтиран преди по-малко от три години, но вече е с множество кръпки, след като се отвориха дупки.

„Администрацията гузно мълчи, въпреки че пловдивчани имат право да знаят кой е отговорен за хвърлените на вятъра пари и каква е причината за некачествения ремонт, извършен през 2012 г. по поръчка на община – Пловдив“, коментира Кисьов.

Съветникът настоява Иван Тотев да назове поименно виновните за нечувания гаф с бул. „Шести септември“, а също така да му предостави наличните документи за техническо обследване, което задължително предхожда всеки пътен ремонт.

Кметът трябва да отговори колко бюджетни средства са изразходвани през 2012 г. за дефектното преасфалтиране, какъв е гаранционният срок, указан в договора, какви неустойки ще бъдат начислени при доказана вина на изпълнителя и за чия сметка са закърпени дупките.

„Асфалтовата настилка на бул. „Шести септември“ продължава да се руши, независимо от аварийния кърпеж, затова кметът трябва да каже какви мерки ще бъдат предприети, за да не се наливат нови средства в бездънна яма“, настоява съветникът на „Съюз за Пловдив“.

Дефекти се появиха и на тротоара на улица „Петко Д. Петков“, която беше основно ремонтирана само преди няколко месеца. Владимир Кисьов напомня, че това не са единствени случаи.

Повторни ремонти имаше веднага след преасфалтирането на бул. „Христо Ботев“ и „Цар Борис III Обединител“. На площад „Гроздов пазар“ новите плочки бяха махнати, за да се положат кабели.

Реконструкцията на надлез „Скобелева майка“ беше временно спряна, тъй като се е оказало, че трябва да бъде направен допълнителен проект за преместване на част от тролейбусната мрежа.

Всички тези примери показват, че в община Пловдив бързат да усвоят парите, без да направят експертен анализ на състоянието на подземната инфраструктура и да съгласуват ремонтите.

„Некачествената работа до голяма степен се дължи на занижен контрол и липсата на професионален подход. Очевидно управляващите забравят, че парите, с които се разпореждат, не са техни, а на пловдивчани, затова ги харчат безотговорно“, коментира Владимир Кисьов.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top