Наталия и Георги даряват енергия и усмивки със зумба под тепетата

zumba (4)

Наталия и Георги са двама лъчезарни и позитивни млади хора, които освен че знаят как да се грижат за физическия и душевен комфорт, помагат и на много пловдивчани да заобичат тялото си и да се чувстват изпълнени с енергия.

Двамата са единственият сертифициран смесен тандем, който преподава зумба у нас. Вече трета година, те водят тренировки в Пловдив, като са категорични, че това е заниманието, което им доставя истинско удоволствие и им помага да забравят ежедневните грижи и проблеми.

Наталия и Георги се запознават още като ученици, когато и двамата са били членове на Младежки съвет. Още тогава разбират, че могат да работят в екип, и че чудесно се допълват.

Ежедневието на Наталия и Жоро е динамично, изпълнено с много емоции и точно това ги кара да чувстват, че са намерили призванието си. В момента двамата водят курсове по зумба както във фитнеса на „Лаута“, така и в този под Дома на културата. Споделят, че хората идват да тренират най-вече защото искат да свалят излишните килограми и тези, които са постоянни и мотивирани, определено успяват.

Зумбата е занимание за хора от различни възрасти, стига да се чувстваш мотивиран и да имаш желание да се движиш. Най-възрастният посетител на курсовете при Натали и Жоро е бил мъж на 65 години, който е показал завидна издържливост и спортен дух.

Всяка тренировка продължава един час, като през цялото време хората в залата се движат в ритъма на музиката. В края на всяко занимание всички са тотално изпотени, изморени, но пълни с позитивна енергия и широко усмихнати. В залата всеки забравя за проблемите, разтоварва се и заедно с това раздвижва всяка мускулна група, обяснява Наталия.

Георги се е занимавал активно със спортни танци цели 7 години. По време на състезателната си дейност е печелил множество турнири на национално и международно ниво.

Паралелно с неговата състезателна кариера е бил и треньор по спортни танци за възрастни и юноши. Освен изключителен спортист, Георги се развива в областта на инжeнерните науки с тясна насоченост към полиграфическото производство. Има завършена степен магистър и в момента е докторант към техническия университет.

От 2012 г. е сертифициран зумба инструктор. След лицензирането си създава школа по зумба. На по- късен етап се присъединява Наталия и в момента те са единственият смесен лицензиран тандем не само в Пловдив, но и в цяла България. Освен това Георги е и единственият инструктор- мъж по зумба в града под тепетата.

Наталия се е занимавала активно с художествена гимнастика от 5-годишна. По време на 13- годишният си  професионален път в този спорт, тя е печелила множество награди и медали както индивидуално, така и с ансамбъл.

Наталия завършва спорното училище в града под тепетата с профил „Художествена гимнастика“ и продължава образованието си в Пловдивския университет в специалността „Физическо възпитание и спорт”.

Младата дама има 6-годишен опит като треньор по художествена гимнастика с подготвителни групи и състезатели на професионално ниво. В началото на 2013 г. , Наталия се явява на курс, лицензира се като инструктор по зумба и така започва своето професионално развитие в света на модерния начин за раздвижване, което продължава и до ден днешен.

През 2014 г. тя създава групата „Деца във форма” и работи със своя група от 25 деца, като ги учи да танцуват, спортуват, да се развиват емоционално и душевно като личности. Наталия освен че мотивира децата да се движат, винаги им обяснява и как да се хранят, какво трябва да се прави преди и след тренировка, защо е важно да се пие вода и така им дава стабилна основа за по-нататъшното им развитие в областта на спорта.

Наталия обожава да спортува и танцува, а това, че заедно с Жоро успяват да направят хората щастливи, им дава стимул да продължат да се развиват.

Освен в спорта, Наталия и Жоро са тандем и в живота. Няколко години поред двамата са просто приятели, но Георги бил настоятелен и търпелив и успял да спечели сърцето й. Както е известно, съдбата си знае работата и двамата вече са сгодени.

Наталия е убедена, че няма невъзможни неща – когато искаш нещо достатъчно силно, ще го постигнеш, ако ли не – ще си потърсиш оправдания.

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top