Националите с тактическа тренировка на Олимпийския стадион в Баку

Силните страни на първия ни съперник в турнира на ФИФА Танзания са ясни

Тактическа тренировка проведе днес селекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев преди мача с Танзания в турнира FIFA Series. Тя беше отворена за медиите само в първите 15 минути, след което Илиев предпочете да закрие останалата част от работата. Общото време на терена, в което националният селекционер гледаше изпълнението на задачите беше близо 90 минути.

Преди това пък българите гледаха видео на противника в своя хотел „Хаят Баку“. Стана ясно, че противниците са доста директен отбор, играят с дълги топки и разчитат на физическо присъствие в наказателното поле при статични положения.

Заниманието днес с проведе на Олимпийския стадион – познат на публиката като домакин на Европейските игри, посрещнал мачове от Евро 2020 и финалът в Лига Европа между Челси и Арсенал през 2019-а година. Първоначално тренировката трябваше да се проведе на стадиона „Нефтчи Арена“, който обаче отпадна заради неособено добро състояние на тревното покритие. След това домакините предложиха помощния терен на Олимпийския стадион. Изключително силният вятър обаче го направи неизползваем. Така в крайна сметка „лъвовете“ излязоха на централния терен, а точно преди тях заниманието си направиха и футболистите на Танзания. Температура от 6-7 градуса и много силен вятър създаде тотален дискомфорт на изненаданите африканци, част от които завършиха тренировката с якета и грейки.