Националите тренират, Неделев и Райнов се готвят за Люксембург

Националният отбор на България проведе втората си тренировка от началото на лагера преди световната квалификация срещу Люксембург на 6 септември. Тимът на Ивайло Петев тренира на стадион „Васил Левски“, като в заниманието взеха участие 22-ма футболисти, между които и Тодор Неделев от Ботев и дебютантът в отбора Мартин Райнов от Локомотив.

Защитникът Живко Миланов, който бе в първоначалния списък на повиканите, вече напусна лагера, а неговото място в групата се очаква да бъде заето от бранителя на Берое Атанас Зехиров. В тренировката взеха участие и повиканият за първи път в състава Димитър Пиргов от Левски, както и Георги Божилов от Берое, който се присъедини към отбора като заместник на получилия травма Преслав Йорданов.

Преди началото на тренировката селекционерът Ивайло Петев и футболистите Димитър Рангелов, Михаил Александров, Александър Тонев и Ивелин Попов участваха в среща с медиите.

„Цели в по-дългосрочен план не можем да си поставим. Най-важният е следващият мач, фокусираме се изцяло върху него. Моята лична надежда е да се представим на ниво, да играем атакуващ футбол и да победим. Това е единствената ни цел. Това е жребий, не можем да избираме срещу кой да започнем, такъв е бил жребият, такъв отбор ни се е паднал, а след това имаме две гостувания. Няма несериозни противници. Имаме доста тренировки до самия мач, така че всеки може да попадне в стартовия състав. За момента нямаме други контузени. Надявам се в хода на лагера да не се появяват други. Защитата е много важно звено за един отбор, надявам се, че хората, които попаднат в линията на защитата ще се справят“, сподели Ивайло Петев.

„Вече сме забравили Япония, наистина беше срамно, но трябва възможно най-бързо да се отърсим от случилото се, за да влезем с бистри глави в следващия двубой. Защото преди да отидем в Япония направихме доста силни резултати. Мисля, че имаме сили да направим нещо хубаво в предстоящите двубои. Не би трябвало да има подценяване на Люксембург. Сами трябва да си направим мача лесен, защото всеки един двубой е много важен за нас. Надявам се да не позволим тимът на Люксембург да ни изненада на нашия стадион“, заяви Димитър Рангелов.

„Смятам, че ни предстои един от най-важните мачове в групата, с оглед на това, на какви отбори трябва да се противопоставим, за да можем да зарадваме хората, които не са се радвали от известно време. Треньорът е човекът, който трябва да постави целите и да направи разбор за всеки един мач, ние сме просто изпълнители, които трябва да си свършат работата на терена“, каза Михаил Александров.

„Всички осъзнаваме важността на този мач и искаме да стартираме с победа. Вече няма лесни съперници. Ще се борим с повече себераздаване, хъс и мотивация. Видяхте, че изиграхме недобри мачове в Япония, на никой не му е приятно и не иска да си ги спомня. Затова искаме да победим в престоящия мач“, заяви Ивелин Попов.

„Очаквам да покажем добра игра и да зарадваме феновете. Няма лесни мачове и точно за това, трябва да сме максимално концентрирани. Имах лек проблем – счупване на пръст, но в момента се чуствам добре и съм готов да се представя на ниво. Лесни мачове няма, но мисля че сме готови и ще го покажем след няколко дни на стадион „Васил Левски“, заяви Александър Тонев.

Снимка: bfunion.bg

Подобни статии

Top