Националката Виктория Радева и треньорът Петър Арнаудов: „Гордост и чест е да сме отбор на годината“

Поклон пред това, което правят и вярвам, че въпреки, че сме в различни сфери, ние трябва да се радваме на успехите си един на друг, добави пловдивчанката

„Изключително голяма радост, гордост и чест е да сме отбор на година“, коментира националката Виктория Радева след като представителният тим на страната по шахмат за жени спечели приза за Отбор на годината в България.

„Да си сред толкова много успели спортист и да бъдеш отличен за отбор на годината, за нас това е и стимул да продължаваме да даваме най-доброто от себе си. Положихме много труд и просто се радваме, че този труд бива възнаграден. Еуфория – така мога да опиша усещането. Искам да изкажа моето уважение към всеки един от спортистите тук. Наистина поклон пред това, което правят и вярвам, че въпреки, че сме в различни сфери, ние трябва да се радваме на успехите си един на друг“, добави Радева.

„Аз не обичам да очаквам неща, а съм стигнала до извода, че един човек винаги трябва да бъде благодарен за това, което му се случва било то малко или голямо, така че аз се чувствам оценена и благодарна. Аз обичам да съм сред хора и най-голямото нещо е да видиш, че толкова хора освен семейството ти и близките ти, обикновените хора и другите спортисти се радват за теб. Това може да бъде само едно прекрасно преживяване“, каза още Виктория Радева, която заедно с друга от националките Нургюл Салимова и треньора Петър Арнаудов получиха отличието на церемония в София.

„Поне за мен е нещо много приятно и доста неочаквано. Шахматът не беше от най-популярните спортове за медиите, но тази година рязко се промениха нещата. С второто място на Нургюл, след това с медала на Белослава и накрая нашата титла на Европейското първенство. И наистина ние сме много развълнувани и щастливи. Само позитиви може да имаме от цялото внимание към нас. Всички тези награди ни носят само положителна енергия и мисля, че това ще бъде един допълнителен стимул за момичетата да продължават да се развиват и да видят, че техният труд е оценен“, заяви Арнаудов, който се нареди на трета позиция сред най-добрите треньори на България за 2023 година.

„Индивидуално предстои Европейско първенство за жени в Монако през следващата седмица. Там ще участват четири наши представителки. Отборно ни предстои най-големият шахматен форум, това е шахматната Олимпиада в Будапеща през септември“, завърши Петър Арнаудов.

Източник: БТА