Националната кампания „Ден на професиите“ в МУ -Пловдив

Възможност за по-добро професионално развитие и работна етика предоставя Ротаракт България на всички млади хора с националната си инициатива “Ден на професиите”.

След като вече събитието се проведе в 4 града е време и за провеждането му в гр. Пловдив, което ще се случи от 10:00 до 16:00 в Аудиторен комплекс на Медицински университет Пловдив.

Инициативата се осъществява чрез колаборация между Ротаракт клубовете в България и няколко Интеракт клубове.

Целта на събитието е да адресира общият проблем, който срещат младите хора, стартирайки своя кариерен път: недостатъчната информираност за избор на професия. По време на форума организаторите ще запознаят аудиторията с различни професионалисти, вече изминали пътят, които много младежи едва сега започват.

Ще се представят няколко професионални направления като медицина, право, икономика и финанси, психология, компютърни науки и др.

Сред лекторите ще бъде д-р Валентин Иванов, който е тясно специализиран в ехографията и оперативното лечение на доброкачествените и злокачествени заболявания на млечната жлеза.

Обучавал се е при водещи специалисти в Мадрид – Испания, Букурещ – Румъния и Любляна – Словения, като само за 2021-ва и 2022-ра година има сертифицирани участия в над 60 курса. Той е и преподавател e към “Медицински Симулационен и Тренировъчен център‘‘ Научноизследователския център на МУ – Пловдив.  Д-р Валентин Иванов ще води панел „Медицина“.

В зоната на финансите лектор ще бъде Анна Савова, която по настоящем е мениджър Партньорства в Сегмент Младежи на Банка ДСК . Николай Жеков ще въведе участниците в сферата на информационните технологии. Той има дългогодишен опит в софтуерното инженерство.

Освен професионалните направления по време на събитието ще се проведат и няколко работилници, които ще помогнат на посетителите да разберете коя професия им пасва най-много, как да бъдат финасово стабилни и независими и как да подобрят автобиографията си и да повишат увереността си в процеса на интервюто за работа.

Работилница на тема: “ Fine You – как да си FINE финансово на 30 и какво е нужно да направиш сега?“ ще бъде водена от Боян Келчев, който има дългогодишен опит в ИТ сферата като експерт продажби и експертен мениджър, а в момента е проектен мениджър и корпоративен обучител във Voca academy. През 2019 г. Боян участва в създаването на POYPE с цел приобщаване на хора и търговци към използването на Bitcoin Cash в ежедневния живот и създаването на местна крипто екосистема за постигане на по-голяма финансова автономност за всеки.

Първото издание на “Ден на професиите” се провежда през 2016 година по идея на Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол.