Националният балет на Грузия Сухишвили идва в Пловдив на 29 ноември (СНИМКИ И ВИДЕО)

partsa

Световната сензация – Национален балет на Грузия „Сухишвили” , със специалното участие на Грузинския оркестър пристига на турне в България с ”Юбилейна класическа програма 70 години Сухишвили” – 120 минути Взривяваща енергия!

Турнето стартира от  София – на 28 ноември и продължава в Пловдив – на 29 ноември. Танцьорите ще играят в Панаирна палата 2. Следват Габрово, Варна и Русе.

Двучасовата програма ще представи най-зрелищните и емблематични танци, създадени за последните 70 години от поколения “Сухишвили”.

Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори и собствен оркестър. На сцената ще бъдат сменени 600 автентични грузински костюми, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни.

Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със САБИ И НОЖОВЕ, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на “Летящите грузинци”,  танцувалната техника на мъжете, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли и плавните, пързалящи движения при жените.

Юбилейните концерти на „Сухишвили” започнаха  от юни в столицата на Грузия – Тбилиси, а от октомври е поредното, световно шествие на „Летящите грузинци” – в Европа и Америка.

Спектаклите в България балетът очаква с нетърпение, брагодарение на интереса и любовта на българската публика и на блестящата организация и професионализъм на промоутърите DEGRIS EVENTS, по чиято покана най-популярният балет в света е за пети път.

Главен хореограф на юбилейните двучасови спектакли е творческият гений – Илико Сухишвили – младши – филантроп, ексцентрик, родолюбец. Художествен ръководител е Нино Сушишвили /внучка на основателите  Нино Рамишвили и Илико Сухишвили/.

Създаденият през 1945 г. състав наброявал 35 души. Танцьорите започнали да репетират под стълбата на стара сграда на филхармонията.

За 70 години Националният балет на Грузия „Сухишвили“ изнася над 10 000 концерта на петте континента в 88 държави, а публиката, посетила концертите им, надхвърля внушителните 50 милиона души.

Най-добрият  ансамбъл в света /според Вашингтон пост/, поставя рекорд в „Ла скала“, който прави  прецедент в историята на залата – публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.  Сред най-големите почитатели на“Сухишвили“ са Йосиф Висарионович Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Михаил Баришников, Шарън Стоун, Пеле и др.

Зрителите ще се насладят на 120 минути, които никога няма да забравят. Жива музика, хладнокръвни битки и удивителна грация показват танцьорите от Грузия.

Билетите се разпространяват в мрежата на Евентим www.eventim.bg

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top