На първо четене: Депутатите забраниха бурките

Със 108 гласа „за“, 8 „против“ и нито един – „въздържал се“ депутатите приеха на първо четене Законопроекта предложен от Патриотичния фронт – да се забрани носенето на облекло, скриващо напълно или частично лицето на публични места.

„Заявихме още при внасянето на законопроекта в пленарна зала – радикалният ислям е идеология, а не религия, която си поставя чисто политически цели, проповядва насилие срещу немюсюлмани и е основният фактор за самоизолацията на мюсюлманските общности. Налагането по един или друг начин маниера на постоянно носене на бурките и др.п. в една страна е в пряка релация с опасността от тероризъм на джихадистка основа. Шест европейски страни – Франция, Белгия, Швейцария, Холандия, Испания и Италия, вече забраниха носенето на бурки и други подобни символи на агресивния войнстващ ислямски радикализъм на обществени места.“ – заяви Славчо Атанасов.

За първо нарушение глобата е 200 лева, а за второ и всяко следващо – 1 500 лева и преустановяване предоставянето на социални помощи за съответния нарушител.

Подобни статии

Top