На сесията: Кой ще победи в конкурса за площада пред Дома на културата?

GDK

Кой да бъде победител в конкурса за обновяване на площадното пространство пред ГДК „Борис Христов“, ще се решава днес на сесията в Пловдив.  Най-много точки е събрал проектът на Ателие 3 – 88,25, следван от този на Саймън Гилл Архитекти и П+Архитекти.

След гласуване от пловдивчани в началото на годината, проектът на П+ излезе на първо място, следван от Ателие 3 и Саймън Гилл. Подобен е и резултатът от онлайн допитването. Крайният резултат е в ръцете на съветниците.

Община Пловдив да изгради голяма художествена галерия в квартал „Гладно поле“, ще гласуват още в Общинския съвет. Тя ще бъде построена на площ от 50 дка, а самата изложбена зала ще е с площ не по-малко от 2000-2500 квадратни метра. За външното оформление и конструкцията на новата галерия общината ще обяви международен конкурс, по подобие на този, който се състоя за визията на площад „Централен“.

В дневният ред е включено и предложението на Дани Каназирева  Дружеството на пловдивските художници да може да ползват безвъзмездно в продължение на три години галерията си на ул.’Гладстон’ № 32. Припомням, че след среща с ръководството на ДПХ, кметът Иван Тотев обяви, че ще внесе предложение да се отпуснат 29 хил. лв. от бюджета за ремонт на  галерията. Творците трябва да изработят технически проект за сградата. ДПХ ще бъде и възложител на проекта, като ще определи също и критериите за визията на сградата.

Местният парламент ще обсъди и предложението на НФСБ за намаляване на данъците до нивата им от предишния мандат. Припомням, че бившият кмет Славчо Атанасов и трима съветници от НФСБ, внесоха преди два дни и подписката за намаляване на местните налози, събрана от патриотите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top