На Тодоровден започва спортният календар на база „Тракиец”

На Тодоровден започват състезанията в конната база край Житница

Първото състезание за 2015 година на спортна база „Тракиец” край Житница ще бъде тази събота. Началото на спортния календар не е избрано случайно, тъй като в този ден се отдава почит на Свети Тодор, който пък се възприема според българските обичаи като покровител на ездачите на коне.

Ако на други места в този ден се правят конски кошии,то домакините залагат на класическия спорт-паркура, тъй като модерната база предразполага за това. Състезанията ще започнат в 11 часа, като организаторите предвиждат 4 паркура.

Най-високите препятствия ще бъдат с височина от 120 сантиметра. В надпреварата на т.нар. „конски Великден” ще участват състезатели от отбора-домакин СК „Тракиец” и други ездачи, сред които и професионалисти и медалисти от национални и международни състезания.

Сред официалните гости на празника се очаква да бъдат Областният управител на Пловдивска област Розалин Петков, кметът на Пловдив Иван Тотев и неговият заместник Стефан Стоянов и техните колеги от близките населени места- Житница, Дуванлии и Калояново.

Наградите за победителите са осигурени от фирма „Деликатес”, „Калинаекуин” и Областен информационен център-Пловдив. Негови експерти ще имат изнесен щанд на открито и по време на почивките ще запознаят публиката с възможностите за кандидатстване по европейските програми.

Тази година конната база край Житница ще приеме общо 8 състезания-открити турнири и кръгове от националната купа. Една от надпреварите е с международно значение.

Достъпът на Тодоровден е свободен за всички, които пожелаят да се насладят на конния спорт.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top