На „Уембли” ще пеят Марсилезата тази вечер

paris

Феновете на Англия и Франция ще пеят Марсилезата тази вечер в началото на приятелската среща между двата национални отбора.

Двубоят не бе отложен, въпреки терористичните атаки в Париж, които станаха по време на друга контрола между Франция и Германия, но в Лондон ще има тежко въоръжени полицаи и строги мерки за сигурност.

В същото време приятелският мач между националните отбори на Белгия и Испания, който трябваше да се играе днес в Брюксел, бе отменен. Футболните федерации на двете потвърдиха новината, а причина за решението е опасността от терористични атаки в белгийската столица.

Испанските национали пристигнаха в Брюксел вчера и малко по-късно се появи информация за поставена бомба в близост до хотела, в който са отседнали.

Полицията не откри взривно устройство, но след атентатите в Париж на 13 ноември, обстановката в столицата на Белгия е много напрегната. В квартал Моленбек беше извършен арест на лица, за които се предполага, че са свързани с нападенията в Париж.

От Футболната федерация на Франция също обмислят варианта да отложат предстоящите два кръга от футболното първенство на страната, съобщава Le Parisien.

Изданието посочва, че 14-и и 15-и кръг от Лига 1 и Лига 2 може да бъдат отложени в случай, че представители на Министерството на вътрешните работи на страната не успеят да гарантират безопасността на предстоящите мачове.

Снимка: abc13.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top