Неволна грешка била причината за попълнените бюлетини в „Тракия”

izbori_uchilishte

Проблемът с предварително отбелязаните бюлетини в „Тракия” вдигна на крака журналисти и политически щабове. Репортер на DCNEWS успя да разговаря с главните действащи лица в създалата се ситуация.

„На човека са му дадени бюлетините за гласуване. Погрешка са дадени две бюлетини за кмет на община. При излизането от паравана, жената каза, че сме й дали повече бюлетини. След това ние отстранихме бюлетината, която е в повече. Нямам представа как се е озовала в следващия гласоподавател. За мен това е неволна грешка“, каза Донка Цонева председател на 16 СИК в СОУ „Черноризец Храбър“.

Версията на жената, която е гласувала е малко по-различна:

„Дадоха ми бюлетини, които бяха предварително откъснати. Влязох в тъмната стаичка и видях, че третата е попълнена. Излязох и им казах, дадоха ми друга бюлетина. Попълних я и гласувах. Когато излязох от училището се обадих на щаба на една от политическите партии, уведомих и прокуратурата, каза жителката на район „Тракия“.

На мястото веднага е дошъл следовател, който е взел показания от гласоподавателката, след което заедно са отишли в секцията и посочената служителка е признала за грешката.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top