Невяна Владинова на финал в Рио! - DC news

Невяна Владинова на финал в Рио!

Българската гимнастичка Невяна Владинова се класира по убедителен начин за финала на индивидуалния многобой в олимпийския турнир по художествената гимнастика. Дебютантката на олимпийски игри преодоля квалификациите с шести резултат, след като получи 70.966 точки за четири си съчетания.

Владинова заемаше седмото място след първите два уреда – обръч и топка, където получи съответно 17.666 точки и 17.700 точки. Българската гимнастичка продължи силното си представяне и в следващите две съчетания на бухалки и лента. Двете и изпълнения бяха оценени с по 17.800 точки.

За финала се класираха десет гимнастички, а най-добър резултат постигна седемкратната световна шампионка Маргарита Мамун. Рускинята събра 74.383 точки и изпревари сънародничката си Яна Кудрявцева, която получи 73.998 точки.

„Шестото място ме изненада и се надявам да успея да го повторя. Много се радвам, че успях да защитя постиженията на българската гимнастика и на Силвия Митева. Определено съм доволна, че си изиграх съчетанията така, както исках – без грешка. Доволна съм и от оценките, и класирането, разбира се. И се надявам утре да съм още по-стабилна.

Залата е много уютна, публиката беше уникална. Амбицията ми е да покажа най-доброто от себе си. Ще се хвърля и ще играя с много удоволствие. Ще играя за България и за всички. Винаги може по-добре и се надявам на финала да го покажа. Днешният ден беше по-важен, но не бях напрегната. Дано и във финала да съм спокойна“, заяви Невяна Владинова.

Финалите са тази вечер от 21:20 часа българско време.

Снимка: Reuters

 

Подобни статии

Top