Неделев се разбра за Ботев, Асен Караславов лети за Германия

Трансфер на звездата на Майнц 05 Юнус Мали бави завръщането на любимеца на бултрасите Тодор Неделев в Ботев, пише „Меридиан Мач“. От няколко месеца ръководството на „жълто-черните“ се опитва да намери начин да си върне национала. Шефовете са пуснали две писма до тима от Бундеслигата, като първото е от 18 декември, а второто на 4 януари.

До момента няма отговор от страна на германците, тъй като мениджърът Харалд Щрутс е във ваканция. Немските медии надушиха, че звездата на Майнц 05 Юнус Мали и вратарят Лорис Кариус имат предварителни договори с Шалке 04 от лятото. Поради тази причина шефът на Майнц 05 е в отпуск, тъй като феновете негодували заради самоволното му решение да ги трансферира.

Веднага след Нова година Тодор Неделев е провел разговор с треньора на германците Мартин Шмид, като е обявил желанието си да се върне под наем в Ботев. Специалистът се съгласил с решението на футболиста, като така халфът не започна подготовка с първия отбор, а бе пратен в дублиращия състав. В момента немците са на лагер в испанския курорт Марбея и след приключването му се очаква финалните преговори между двете страни.

Очаква се тим мениджърът на Ботев Асен Караславов утре да пътува до Германия, а в петък бащата и мениджър на играча – Любчо Неделев, също да лети за Майнц. Ръководството на пловдивчани се надява Неделев да пътува с отбора за първата подготовка в Турция, която стартира на 18 януари.

Казусът ще бъде разрешен след ваканцията на мениджъра Харалд Щрутс, като при сигурен трансфер на звездата Юнус Мали шансовете за завръщане на Неделев намаляват. В Англия пък разкриха, че Тотнъм е готов още сега да привлече Юнус Мали за конкурент на Хари Кейн.

Снимка:  botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top