Недостиг на кандидат-филолози в ПУ, обявяват допълнителни изпити

Телематика е сред най-желаните специалности ва пловдивския университет

Допълнителни кандидат-студентски изпити обяви Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ за попълване на незаетите места в различните специалности. До 29 август кандидатите ще решават писмени тестове по български, английски, немски, френски, руски и новогръцки език. Изпитите по български и английски език ще се провеждат всеки делничен ден до края на юли и всеки понеделник, сряда и петък през август от 10:00 до 12:00 часа в 12-та семинарна зала. Тестовете по френски и руски език ще бъдат всеки понеделник и сряда, а по немски и новогръцки – всяка сряда от 10:00 до 12:00 часа в 12-та семинарна зала.

Кандидатстудентски документи могат да се подават всеки работен ден от 9:00 до 12:00 и от 13:30 до 16:00 ч. в стая №13 на Университетския информационен център в Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Допълнителното класиране е за специалностите: „Славянска филология“ – директна магистърска програма, „Френска филология“, „Руска филология“, „Приложна лингвистика – френски език и втори чужд език“, „Приложна лингвистика – английски език и втори чужд език“, „Приложна лингвистика – немски език и втори чужд език“, „Лингвистика с ИТ – английски език и френски език“, „Лингвистика с бизнес администрация“, „Български език и китайски език“, „Български език и корейски език“, „Български език и италиански език“, „Български език и английски език“, „Български език и руски език“, „Български език и новогръцки език“ и „Български език и история“.

От висшето училище припомнят, че днес, 30 юли, е последният ден за записване след прием по второ класиране, третото ще бъде обявено утре – 1 август.

След изнасяне на резултатите от първо класиране на университета, през изминалата седмица в ПУ „Паисий Хилендарски” се записаха 1776 души за редовно обучение в бакалавърски и директни магистърски програми и 535 за задочно. Това съответства на 60% заети места в редовна форма и 63% – в задочна.

Акредитираният държавен прием на ПУ „Паисий Хилендарски“ през новата академична 2014/2015 година е 3862 места в бакалавърски и директни магистърски програми.

Подобни статии

Top