Нелегален тютюн на паркинг на метанстанция в Пловдив

Нелегален тютюн и машини за рязането му откриха митничари в микробус и автомобил, паркирани на пловдивска метанстанция.

Тютюнът е открит при проведена специализирана операция по противодействие на незаконното разпространението на акцизни стоки без акцизен бандерол.  На паркинга към метанстанцията митничарите проверили паркираните пътнически и товарни автомобили, между които микробус „Фиат Дукато“  и лек автомобил „Опел Корса“ с пловдивска регистрация, собственост на трети лица. В микробуса били намерени десет чувала с тютюн и една електрическа машина за рязането му, а в лекия автомобил – тринадесет чувала с тютюн и две машини  за рязането му.

Общото количество тютюн, открит в подвижните обекти за незаконно разпространение, е 260 кг. Листната маса, заедно с машините за рязането й, са иззети от митническите служители.

По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство, като санкциите, които ще бъдат наложени са в размер на 79 000 лв., а задържаните стоки и машини са отнети в полза на държавата.

Междувременно в Шекер махалао 746 кг тютюн, две машини за обработката му и електронна везна. Акзичната стока е открита в  къщи на улиците “Дилянка” и „Подрумче”. Като заподозрени за 24 часа са задържани два жени на възраст 51 и 57 години. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал.1 от НК.

Подобни статии

Top