Нелегални таксита возят пътници до пловдивски села на цената на билета (СНИМКИ)

nelegalni taxita2

Нелегални таксита извозват пътници до близките села край Пловдив, без разрешително. За това сигнализира зрителка на DCTV, която е потърпевша от незаконната схема. Жълтите автомобили имат стоянка в близост до кръговото кръстовище на Панаира и дублират маршрута на микробусите с №8.

Мира Янева пътува ежедневно до Маноле и се сблъсква често с тях.   По думите й шофьорите карат на цената на билетчето – 2,30 лв. Вземат пътниците в Пловдив до панаира и оттам ги извозват до Маноле.

„Може би ходят и по други села. Но всъщност, тъй като те не влизат в Скутаре и Рогош, за много хора това е по-удобно, защото е по-бързо и по-удобно с лека кола“, разказва Мира.

При едно от пътуванията младата жена поискала да й издадат документ – билетче или касова бележка, но й отказали. При друго пътуване шофьорът, заедно с пътниците отишъл в пресечка на бул. „Цар Борис Трети Обединител“, където бил офиса на работодателя му, за да си плати ежедневната вноска от 30 лева.

Мира се притеснява и от друго – в един от случаите, в които била в подобна кола, автомобилът бил спрян от полицай за проверка на документите. Шофьорът обаче се уплашил и избягал, като казал, че няма книжка.

Повече от 10 години съществува проблема с тези коли, коментираха от Общината. Местната администрация обаче не е компетентна по този въпрос.

Според директора на Регионална дирекция “Автомобилна администрация” в Пловдив Васил Лалбонов за 9 месеца са заловени 10-12 такива коли и са били спрени от движение.

„Този бизнес е доста трудно доказуем, тъй като пътниците не свидетелстват пред съда, коментира Лалбонов. По думите му Агенцията, заедно с Икономическа полиция и НАП непрекъснато се борят с нелегалните таксита, но докато има клиенти, които да ги ползват, те ще продължат да съществуват.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top