„Неприлично“ пълна зала за премиерата на „Антракт“ в Пловдив

Част от голямото семейство на  Драматичен театър – Пловдив успя да направи една интензивна и съвременна постановка, която ще се помни дълго. Проблемите и поставените въпроси в „Антракт“ или „Неприлично заглавие“ са общочовешки, важни и винаги актуални.

Ръководени от емблемата на Драмата –  режисьора Иван Урумов, актьорите Димитър Баненкин, Николай Станчев, Ивана Папазова, Мариана Йотова, Боряна Братоева, Елена Кабасакалова и Анелия Ташева показаха какви са творците, когато са извън сцената, какво ги вълнува и пред какви дилеми се изправят ежедневно.

Камерната зала на театъра едва успя да побере всички любители на изкуството, които искаха да се насладят на представлението. Скъпи гости за екипа бяха и колегите им от Драмата, повечето от които пропътуваха дълги разстояния, за да присъстват на премиерата.

Много въпроси и отговори прозвучаха на сцената, като най-често, забързани и уморени, актьорите се питаха „А кога започва животът?“. Само за 15 минути антракт, цялото битие на човек може да се преобърне по такъв начин, че да го остави без думи, но вдигне ли се завесата – всичко си остава в гримьорната, тревогите се забравят и артистът трябва да играе така, сякаш е безсмъртен.

На сцената не е като в живота – не можеш да играеш две роли, а решенията трябва да се взимат смело и интуитивно, показаха участниците в „Антракт“ на публиката.

Театралното събитие тепърва ще се развива, тъй като не трябва да се  стои в един коловоз, а напротив – постоянно трябва да се търсят нови предизвикателства и най-важното – да се действа, категоричен е творческият екип.

Аплодисментите на финала бяха много, цветята – още повече, а публиката си тръгна, усетила и преживяла една история за избора и постоянните житейски битки.

Нека има повече такива истински спектакли, в които маските са свалени, а душите – пречистени, си пожелаха на излизане от театъра пловдивчани и гости на града.

 

Подобни статии

Top