Нестандартен поглед за секса в Lucky Дом на киното

Международният филмов фестивал “Любовта е лудост”, който радва почитателите на киното в Пловдив от миналата седмица, продължава в Lucky Дом на киното. Тази вечер можете да гледате две заглавия, които направиха фурор на световните фестивали тази година в Берлин и Москва.

„Айзенщайн в Мексико” е от 19 ч. Последният филм на Питър Грийнауей /Нощна Стража на Рембранд/ е биографичен романтичен разказ за впечатленията на Сергей Айзенщайн от Музея на мъртвите в Гуанахуато.

Легендарният руски режисьор прекарва десет дни в мексиканския град, снимайки филма „Que Viva Mexico”. Неговите физически и емоционални преживявания, свързани със секса и смъртта от онова време, оказват голямо влияние и върху следващите му филми.  В ролите са Елмер Бек, Луис Алберти, Мая Запата.

Втората прожекция в рамките на фестивала „Любовта е лудост” в Пловдив тази вечер е „Любов” – от 20.30 ч. В продукцията на режисьора Гаспар Ное /Необратимо/ играят актьорите Карл Глусман, Аоми Муьок, Клара Кристи.

„Любов” е сексуална мелодрама за момче и момиче … и друго момиче. Това е любовна история, която показва секса като игра. Ранното утро на 1 януари. Звъни телефон. Мърфи се събужда редом с младата си жена и малкото се дете.

Той чува съобщение от телефонния секретар: майката на Електра се тревожи за дъщеря си и иска да се чуе с нея. Електра обаче е изчезнала отдавна.

В един дълъг дъждовен ден Мърфи е сам в апартамента, припомняйки си най-голямата любов на своя живот – двете години, прекарани с Електра. Това са дни на изгаряща страст, обещания, игри и недоразумения.

Филмът е забранен за зрители под 18 години.

Подобни статии

Top