Не носете сандъци, куфари, столове, стълби и животни в "Коматево" - DC news

Не носете сандъци, куфари, столове, стълби и животни в „Коматево“

Ръководството на ОДМВР- Пловдив е предприело всички необходими мерки за гарантиране на сигурността, охраната на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението, преди, по време и след футболната среща между пловдивските отбори на “Ботев” и „Локомотив”, която ще се проведе на 27 септември от 17 часа на стадиона в квартал „Коматево” в областния град.

В деня на мача – събота, от 14.00 до приключването му, е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по бул. „Христо Ботев”, в участъка от бул. „Александър Стамболийски” по протежението на Коматевско шосе до кръстовището с околовръстния път на Пловдив.

За времето от 16 до 20 часа ще бъде спрян достъпът на моторни превозни средства в квартал „Коматево”. Ще бъдат пропускани само превозните средства на масовия градски транспорт и на живущите в квартала. Останалите участници в движението ще бъдат насочвани по обходни маршрути.

Привържениците на ПФК „Локомотив” – Пловдив ще бъдат допускани към спортното съоръжение по маршрута Околовръстен път – ул. „Захаридово”, като автобусите им ще се съпровождат и охраняват от полицейски служители. Феновете на ПФК „Ботев” – Пловдив ще преминат по маршрута бул. „Христо Ботев” – “Коматевско шосе”.

Набелязани са комплекс от мерки за недопускане сблъсъци между противостоящите агитки на територията на спортната зона. Билетите за футболната среща са предварително разпределени и на място преди срещата няма да се извършва продажба.

На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.

При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение. Припомняме, че е абсолютно забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

Полицията призовава привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

Подобни статии

Top