Ники: „ След диагнозата „рак” планирам времето си до „след малко!”

За Николай Иванов от Асеновград, за диагнозата рак на дебелото черво и борбата на младия мъж с болестта разказваме вече години наред. Днес отново подемаме темата, защото Ники е част от ново, напълно експериментално лечение. Научният пробив дава основание за надежда, че в близко бъдеще всички тумори ще бъдат лечими. Става дума за метод, който кара организма сам да убива раковите клетки.

Новото лечение е базирано на терапия с Т-клетки. Ники е един от шейсетте души в целия свят, върху които новото лекарство се прилага успешно. Преди по-малко от година неговата лекуваща лекарка му разказва за белите кръвни телца, които играят важна роля в автоимунната система. Но за всяко хубаво нещо съществуват условности. Предстои да се разбере дали нейният пациент ще бъде съвместим с новата терапия.

„100 %”, чува в слушалката Николай и лечението започва. В Испания, в клиника в Навара. Тя е една от шестте болници, в които се прилага новият метод. От тогава състоянието му се следи непрекъснато, а лечението дава завидни резултати. „ След вливанията усещаш, че сякаш си болен от грип. Чувстваш умора, замаяност, но симптомите отшумяват бързо.”, разказва ни Ники.

„Няма нищо общо със състоянието ми след химиотерапия”, продължава младият мъж. А той може да сравни най-добре, след 36 курса и две тежки операции. „ Трудният период са първите седмици, защото се налага да съм в болницата под непрекъснато наблюдение и ежедневни изследвания.” Сега Ники отново е в Испания, а към лечението му лекарите добавят нов вид лекарство. Чувства се добре, чувства се здрав и напълно излекуван.

Проблемът е, че семейството му все още не е успяло да изплати огромната сума за лечението в Испания, освен това предстоят още процедури за пълното му възстановяване. Дължат се средства в размер на 43 хиляди евро. Има дарителска сметка, пари се набират и чрез DMS номер.

Решихме да разкажем отново историята на Николай и по друга причина – да вдъхнем кураж на онези, които са попаднали в неговото положение, никога да не се отчайват, а да се борят.

Подобни статии

Top