Николай Киров: Такива мачове са най-хубави! (ВИДЕО) - DC news

Николай Киров: Такива мачове са най-хубави! (ВИДЕО)

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров не скри задоволството си след убедителния успех, който записа тима му над Монтана в мач от 27-ия кръг на Първа лига. Ботев се наложи със 7:1, а това бе и най-резултатната победа от началото на сезона в Първа лига.

„Действително се радвам. Победата е плод изцяло на съзнанието на футболистите. Това беше нашата цел – да ги накараме да забравят емоциите от четвъртфиналите и жребия за Купата. Те бяха концентрирани и благодарение на техните усилия, спечелихме.

Това са най-хубавите мачове. Днес всичко ни се получаваше, особено в предни позиции. Крис Добрев притежава доста сериозни футболни качества. Нашата работа е да ги доразвием и да го държим здраво стъпил на земята. Ако успеем, той ще има страхотно футболно бъдеще. Бяхме свежи, както за Купата, така и днес, но това се дължи на нашата подготовка, която направихме“, заяви Белия пред Диема спорт.

Той коментира и днешния жребий за Купата на България, който противопостави Ботев на Верея в полуфиналите на турнира.

„Всички отбори от тази фаза са сериозни отбори. Добре се познаваме с тях. Изиграхме и една контрола. Там се работи сериозно. Очакват ни два много трудни двубои, от които се надявам да излезем победители. Надявам се, че когато се изяснят нещата с преструктурирането на отбора, ще започнем да говорим и с футболистите, на които им изтичат договорите. Случаите на Вутов и Неделев са по-специфични, защото те реално са собственост на други клубове“.

Треньорът на Монтана Атанас Джамбазки бе изключително огорчен от показаното от неговия тим срещу Ботев и заяви, че подава оставката си. Според него, вместо да се излага, отборът по-добре да бъде разпуснат.

Снимка: Диема спорт

Подобни статии

Top