Николай Костов: Настъпват хубавите дни за Ботев, вярвам в това!

Николай Костов обяви на днешната си пресконференция преди пловдивското дерби, че се надява отборът на Ботев отново да победи в неделя. Той също обяви, че хубавите дни за „канарчетата“ тепърва предстоят.

„Вече съм присъствал на едно такова дерби и спомените ми са добри – ние го спечелихме. Надявам се да има и такова продължение. Надявам се всички мои футболисти да бъдат пределно концентрирани и мобилизирани. Не се и съмнявам, че мотивацията ще бъде на много високо ниво. Завишено е вниманието към нашите играчи, които по различни причини пропускат мача – имаме наказани и контузени, но искам да припомня на цялата общественост, че в първия мач между нас тази година и в Локомотив отсъстваха много футболисти, но треньорите им се държаха доста достойно. Така ще постъпим и ние – няма да плачем за тия, които отсъстват, а ще обърнем внимание на тия, които присъстват.

Нянои от тях може да попаднат сред резервите, но по принцип не мога да разчитам на такива футболисти, които не са се подготвяли за такъв важен мач.

Що се отнася до кризата, до ситуацията в отбора – тя беше сложна и това е ясно, повтаряме едни и същи неща. И тази ситуация не може да не дава отражение и на резултатите и на играта въобще. Ние сме роби – играчи, треньори, и трябва да имаме търпение в този сложен момент, който преодоляват нашите ръководители. Те наистина преодоляха вече тоя сложен момент и аз мисля, че вече настъпват хубавите дни за Ботев. Въпрос на организация е да възвърнем доброто име на Ботев.

Това няма как да стане за 2, 5, 10 дни. Организираме се максимално, даже имаме вече разговор по този повод и аз мисля, че ще намерим общ език с ръководители, фенове, общественост и ще изградим един добър отбор. Вярвам в това!“, заяви Николай Костов.

Подобни статии

Top