„Нимфоманка“ и „24 вкуса от Неапол“ в лятно кино „Орфей“ довечера

Нимфоманка и 24 вкуса от Неапол на лятното кино довечера в Пловдив

От 21:20 часа днес в лятно кино „Орфей“ можете да видите и усетите „24 вкуса от  Неапол“. Най-добре може да опознаете един град като се доверите на местните. 24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.

Режисьори на филма са носителят на „Оскар“ Паоло Сорентино /“Великата красота“/, Марсело Санино, Масимилиано Пасифико, Бруно Оливиеро, Фабио Моло и др.

От 23.30 часа е време за среща с провокативния, анти-догматичния, разкрепостения Ларс фон Триер. чиито най-нов филм “Нимфоманка” разбунва духовете в киното. Триер има амбицията, и успява по невероятно дълбок, философски начин, да разкаже „поетичната история за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-ата й годишнина”.

Неговата гледна точка е на главната героиня – самообявилата се за нимфоманка Джо, а ролята е поверена на Шарлот Генсбур. Нейни партньори в предизвикателния киноразказ са цяла плеяда от небосклона на холивудското и европейското кино – Крисчън Слейтър, Ума Търман, Уилям Дефо, Шая Лебоф …

Цените на билетите са 5 лв и 4 лв. При дъжд билетите важат за останалите Филмови нощи.

 

Подобни статии

Top