НИМХ: Червен код за пожари в 6 области, в Пловдив – оранжев

2015-08-07_195003

Червен код за опасност от пожари обяви НИМХ за Източна и част от Северна България за днес. Кодът е в сила за област Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Добрич, Плевен. За други 23 облати кодът е оранжев. Сред тях е и Пловдив.

На отделни места в областите Видин, Силистра, Велико Търново, Русе, Перник, Разград и София-област рискът за възникване на пожари също е много висок, пише на сайта на НИМХ към БАН.

Оранжевият код важи за части от областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Перник, Кюстендил, Благоевград, Добрич, Бургас, Хасково, Стара Загора, Сливен, София, София-област, Габрово, Пловдив, Кърджали. При оранжевата степен за опасност са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

От Института предупреждават хората да бъдат изключително бдителни и готови да предприемат действия, за да се предпазят при бързо развиващ се пожар. Те трябва да бъдат бдителни и незабавно да уведомяват противопожарните служби за всеки огън.

Снимка: НИМХ

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top