Нина Рангелова стартира на 100 м свободен стил в Рио - DC news

Нина Рангелова стартира на 100 м свободен стил в Рио

Пловдивчанката Нина Рангелова стартира днес в сериите на 100 метра свободен стил на олимпийския турнир по плуване в Рио де Жанейро. Тя се надява да подобри собствения си национален рекорд в дисциплината, като за медал в тази изключително силна конкуренция е изключено да се мисли.

Рангелова, която живее в Съединените щати, завърши на 22-ро място на 200 метра свободен стил, с което подобри постижението си от Лондон 2012.

В същото време Майкъл Фелпс спечели нови 2 златни олимпийски медала – на 200 м бътерфлай и на 4х100 м с щафетата на САЩ. Той  вече има 21 олимпийски титли, от които 14 индивидуални отличия, като по този начин се изравни на първото място във вечната ранглиста по този показател с легендарната гимнастичка от СССР Лариса Латинина.

При жените унгарската Желязна лейди Катинка Хосу спечели трети златен медал отново с рекорд, този път олимпийски на 200 м съчетано плуване. Преди това тя взе златото на 400 м съчетано плуване със световен рекорд и на 100 метра гръб.

Останалите българи, които ще участват днес на Олимпиадата, са Самуил Донков в спортната стрелба на 50 метра пистолет и Панчо Пасков на сабя.

Програмата:

– спортна стрелба: Самуил Донков на 50 метра пистолет пистолет от 15:00 часа
– плуване: Нина Рангелова, 100 метра свободен стил от 19:17 часа
– фехтовка: Панчо Пасков – сабя от 19:45 часа

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top