Нова агресия на пътя, трима шофьори са в ареста

ОДМВР – Пловдив прилага нулева толерантност към всички нарушители

Два случая на проявена агресия и грубо погазване на правилата за движение, регистрирани вчера на територията на ОДМВР – Пловдив, станаха причина за задържането на трима водачи.

По обяд възникнал конфликт между двама мъже, които пътували съответно с лек автомобил „Фолксваген“ и товарен „Пежо“ по автомагистрала „Тракия“ в посока София. Според първоначалната информация в продължение на няколко километра те си разменяли неприлични жестове и обиди, а в даден момент единият замерил колата на другия с пластмасова бутилка.

При ответна реакция неговият опонент обаче хвърлил стъклено шише, с което счупил задно стъкло на превозното му средство. Виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, шофьорите решили да се оплачат, представяйки се едновременно като потърпевши.

В крайна сметка проверката показала, че и двамата са имали неприемливо поведение на автомагистралата, където се развива и по-висока скорост, и с това са създали риск за собствения си и за живота на останалите участници в движението.

След доклад в Районна прокуратура – Пловдив срещу мъжете – столичанин и жител на Ботевград, са започнати бързи производства за престъпление по чл. 325б, ал. 3 от НК, задържани са за едно денонощие.

Няколко часа по-късно, около 17 часа, в Първо РУ се явила жена и разказала, че докато управлявала лекия си автомобил на ул. „Кукленско шосе“, непознат шофьор на „Шкода“ я принудил с рязка маневра да отбие встрани на пътя.

Със закани за физическа саморазправа мъжът се нахвърлил с удари върху колата ѝ и счупил двете странични огледала, след което потеглил в неизвестна посока. След запознаване с кадри от случилото се, разпространени и в социалната мрежа и медиите, служителите предприели незабавни оперативни и издирвателни действия.

Още същата вечер в районното управление е отведен извършителят – пловдивчанин на 45 години, с криминалистична регистрация за умишлено увреждане на чуждо имущество. По указания на дежурен районен прокурор срещу мъжа се води бързо производство по чл. 325, ал. 1 от НК.

ОДМВР – Пловдив информира, че ще прилага нулева толерантност към всички нарушители. Водачите, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона!

Мерките на полицията за подобряване на пътната безопасност и предотвратяване на сериозни произшествия дават резултат, но е важно хората да осъзнаят, че на пътя всеки един носи отговорност.