Нова детска площадка в „Западен“

Откриха нова детска площадка в Западен

Започна строителството на нова детска площадка в район „Западен“. Тя ще бъде разположена в парк „Ружа“ на площ от 130 кв.м. и ще отговаря на всички европейски стандарти и изисквания за безопасност. Очаква се изграждането на съоръжението да приключи до края на месеца, като средствата са осигурени от бюджета на община Пловдив.

Детската площадка ще бъде покрита с ударопоглъщаща настилка от каучук, която да предпазва децата от наранявания. Новият кът за игра ще разполага с пясъчник, две комбинирани съоръжения за игра за малки и големи с пързалки, люлка и клатушка. За удобство на родителите пък ще бъдат поставени пет пейки с облегалки. Към детската площадка ще бъдат изградени и подходи от три страни, като изпълнителите на проекта уточниха, че при тези дейности няма да се унищожава растителност.

С изграждането на новия кът за игра за децата районната администрация продължава работата си по облагородяването на парк „Ружа“ и превръщането му в любимо място за спортуване и отдих. Кметът на район „Западен“ Димитър Колев изрази задоволството си от започването по работата на новото съоръжение.

„Благодаря на община Пловдив и на кметът Иван Тотев за отпуснатото финансиране. Продължаваме работата по осигуряване на площадки за игра и удобства за децата“, категоричен бе той. Димитър Колев припомни, че само преди месец е изградена нова детска площадка и в квартал „Прослав“. Детският кът, обособен до читалището в квартала, е на площ от 120 кв.м. и включва люлка, пързалка, везна, клатушка и голям пясъчник. Кметът Димитър Колев допълни, че освен работата по нови детски площадки се предвижда и изграждане на фитнес на открито в парк „Ружа“.

 

 

Подобни статии

Top