Отново драма с бариерата на комплекс „Южен полъх”

Нова драма с южен полъх

Близо 270 собственици на жилища в комплекс „Южен полъх“ са принудени да плащат, за да паркират автомобилите си. Съдебните битки между живеещите и фирмата, която е построила девететажната кооперация продължават близо 4 години с променлив успех. Бариерите, които блокират достъпа до паркинга, се монтират и демонтират в зависимост от хода на съдебния процес.

Обитателите на девететажната кооперация на бул. „Александър Стамболийски“ 109 отново негодуват срещу спуснатата бариера пред входа на комплекса, въпреки последното решение на пловдивския районен съд, което е в полза на живущите.

„От 10 месеца има окончателно решение, че съдът установява, че съоръженията са незаконни и не могат да се слагат от един от съсобствениците на целия този имот без разрешението на останалите. А те продължават да искат такси от нас, което е незаконно и неморално,” смята един от собствениците на апартаменти Димитър Димитров.

След като влязло в сила съдебно решение не се изпълнява, се стига до издаване на изпълнителен лист за премахване на бариерата чрез частен съдебен изпълнител. Според адвокат Георги Карастоянов фирмата, която е построила сградата, е оттдала терена под наем на друга фирма. Тя вече е собственик на паркинга и не е длъжник по изпълнителния лист. По тази причина адвокат Карастоянов определи действията на съдия-изпълнителя като самоуправство.

„Много пъти имахме въдможност да обсъждаме кое е важното за за това дело – дали собствеността или това кой е поставил бариерата. Този въпрос във всичките случаи, когато е подлаган на обсъждане от компетентните съдилища, беше решан еднозначно в полза на това кой е поставил бариерата, обясни адвокат Димитър Деков.

Сагата продължи с нов обрат. От двете фирми алармираха райония прокурор Гергана Мутафова. Тя разпореди устно полиция да арестува частния съдебен изпълнител. За да избегнат грандиозен скандал страните постигнаха договорка фирмата-собственик на бариерата да я премахне доброволно в срок от една седмица.

 

Подобни статии

Top