Нова мода: късаме с гаджето със SMS

Все повече млади хора избират да сложат край на връзката си с текст или в социалните медии.

Отмина времето, когато хората събираха смелост да се изправят лице в лице и да заявят желанието си. Сега повечето връзки приключват дигитално. Повече от половината, 56%, от преживелите раздяла миналата година, споделят, че връзката им е приключила с помощта на технологиите.

Много от участниците в проведено наскоро проучване отговарят, че избират технологиите като начин за раздяла, защото така моментът е „по-малко неудобен“. Участниците в анкетата са 2712 американски мъже и жени на възраст между 18 и 30 години, преживели раздяла през последните 12 месеца.

Повече от половината, 56% отговарят, че връзката им е приключила „дигитално“, чрез SMS, съобщение в социалната мрежа или по имейл. Според 55 на сто, раздялата с текстово съобщение прави момента „по-малко неудобен“. 61% от хората, „скъсали“с половинката си в социалните мрежи, са блокирали или изтрили номера на партньора си преди раздялата. 58 на сто предпочитат имейл, защото по този начин могат „подробно да обяснят причините за решението си“. Само 2% предпочитат да прекъснат връзката си с написано на ръка писмо.

Най-популярният начин за раздяла е със SMS (25%), следван от социалните мрежи (20%). На трето място е разговорът лице в лице с 18%, а 15% предпочитат да говорят по телефона. На последно място с 11% се нарежда имейлът.

Източник: rozali.com

Подобни статии

Top