Нова мода: облепят машинките за продажба на билети в рейсовете

Знаете ли, че в Пловдив има автобуси, които според новата система на практика не се движат? Това са всички рейсове по линия 26 например.

Колите по тази линия са оборудвани с валидатори, на които пише, че са блокирани и устройства за продажба на билети с надпис: „Устройството не работи“. А два от рейсовете на фирма „Автобусни превози Пловдив“ АД изобщо нямат монтирани такива машинки .

Шофьорите не притежават кодове за чекиране или просто не могат да си ги въведат в съответните устройства. Дори репортер на DCNEWS бе помолен  да окаже съдействие на водача за това. В резултат: нито един от автобусите по тази линия не се вижда на електронните табла по спирките и хората вечно гадаят кога точно ще пристигне. Да не говорим, че не са от най-редовните.

Наш репортер се натъкна на още по-интересна практика в градския транспорт. В автобус по линия 27 процепът за пускане на монети в електронното устройство за продажба на билети, беше залепено с тиксо и розова хартия. Явно идеята на иноватора, свършил тази работа е била хем да се вижда отдалеч, хем пък пътниците да са наясно, че машинката не върши работа и от нея билети не могат да си купят.

Подобна гледка може да бъде видяна и в други рейсове, сигнализират наши читатели.

Ако и вие, уважаеми читатели се натъкнете на нещо странно, което ви прави впечатление в градския транспорт, молим ви да ни пишете. Ще допълним и вашите впечатления към статията.

 

Top