Нова порция сняг в Пловдив, инспектори дебнат за непочистени площи

30 предписания за непочистени площи от снега са съставили служители на Пловдивския общински инспекторат към търговски обекти, обяви кметът Иван Тотев. На този етап няма съставени актове, но ако нарушителите не си вземат бележка, ще бъдат санкционирани.

Шефът на „Чистота“ Иван Стоянов заяви, че тази нощ се чакат нови снеговалежи. Очаква се нова покривка между 10 и 15 см. Кризисният щаб се събира днес следобед, за да  да набележи мерки за справяне с новата порция сняг.

Досега екипите на „Чистота“ са изразходили над 1000 тона сол и 3700 т калциев хлорид. Екипите са работели денонощно на две смени, днес продължава обработването на вътрешно кварталните улици.

Затруднение при почистването на града оказва силният вятър, който непрекъснато навява сняг върху изчистените площи. Друг проблем се оказват и паркиралите автомобили, заради които техниката не успява да почисти леда.

От Общината призоваха гражданите да наблюдават къде има ледени висулки и да се заемат с почистването им, тъй като в края на седмицата се очакват положителни температури.

Според общинските наредби премахването на висулките от частните сгради е задължение на собствениците. От ОП „Чистота” са готови да окажат съдействие. Сигнали могат да се подават на горещия телефон 675 817, както и на сайта на предприятието.

 

Подобни статии

Top