Нова прочувствена изповед на Мария Шарапова!

Уличената в употреба на забранения препарат мелдоний руска тенис звезда Мария Шарапова направи нова прочувствена изповед на страницата си във Фейсбук. В нея тя обяснява по какъв скрит начин е била предупредена за забраната на този препарат от началото на годината.

„До феновете ми:

Искам да се свържа с вас и да споделя малко информация, да обсъдя последните новини, и да знаете, че има неща, които са били съобщени погрешно в медиите, но ааз съм решена да се боря.

Вие ми показахте огромената си подкрепа и аз съм благодарна за това. Но аз също съм наясно, че някои – не всички, но някои – в медиите преувеличават не предават точно фактите за случилото се.

В една от статиите се казва, че съм бил предупредена пет пъти за предстоящата забрана на лекарството, но аз съм продължила да го взимам. Това не е вярно и никога не се е случвало.

Няма да се извинявам за това, че не съм знаела за забраната. Вече казах за емейла, който получих на 22-ти декември 2015 година на тема „основни промени в тенис анти-допинг програма за 2016.“ Трябваше да обърна повече внимание на това.

Но другите съобщения? Те са заровени в бюлетини, уебсайтове и разни други.

На 18 декември получих имейл на тема „Новини за играчите“. В него имаше бюлетин от уебсайт, който съдържа много информация за пътувания, за предстоящите турнири, ранглистите, статистика, пожелания за рождени дни -и да, анти-допинг информация. На този имейл, ако играч иска да намери конкретни факти за лекарство, добавени към анти-допинг списъка, трябваше да отвори писмото, да прочете десетина несвързани връзки, да намери „зона да играчи“, да цъкне върху линка, да въведете парола, потребителско име, да прочете отделен прозорец с повече от три дузини различни връзки, обхващащи множество теми, да намери „промени на тенис анти-допинг програма и информация 2016“, да кликне върху линка и после да прочете една страница с приблизително три дузини повече връзки, обхващаща множество анти-допинг въпроси. Тогава трябваше да кликнете върху правилния линк, да стигнете до втора страница и това е мястото, където ще намерите другото име на лекарството, което вземах.

С други думи, за да бъде наясно с това „предупреждение“, трябваше да отворя имейл със заглавие, което няма нищо общо с анти-допинг, да кликна на една страница, да въведа парола, потребителско име, да търся, пак да кликам, пак да чета. Това, ако е предупреждение, доста трудно можеие да се намери.

Имаше също така и „портфейлна карта“, разпределена в различни турнири в началото на 2016, след като забраната е трябвало да влезе в сила. Този документ е имал хиляди думи, много от тях технически, с малки букви. Трябвало е да го изследвам подробно? Да. Но ако видите този документ, ще разберете какво имам предвид.

Отново, не искам да се оправдавам, но е погрешно да се каже, че съм била предупредена пет пъти.

Имаше и новина, в която се казва, че в „случая на Шарапова е било необходимо изчистване от допинг между 4 и 6 седмици“. Това заглавие бе повтаряно от много репортери, които не могат да кажат на зрителите и на читателите останалата част от историята. Цитирам производителя на лекарството: „курсът на лечение може да се повтаря два или три пъти годишно. само лекарите могат да следват и оценяват здравето на пациента и състоянието му, независимо дали пациентът трябва да използва meldonium за по-дълъг период от време.“

Това е точно, което направих. Не съм взимала лекарството всеки ден. Аз го взех, защото лекарят ми препоръча да го взимам и то в ниски дози.

Аз съм горда от това, как съм играла. Бях честна и откровена. Аз няма да се преструвам на контузена, за да мога да скрия истината.

С нетърпение очаквам изслушването ми от ITF, когато получат моя подробен медицински картон.

Надявам се, че ще ми бъде позволено да играя отново. Но без значение от това, искам вие, феновете ми, за да знаете истината и фактите.

Мария.“

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top