Нова социална мрежа конкурира Фейсбук - DC news

Нова социална мрежа конкурира Фейсбук

Нова социална мрежа конкурира фейсбука

Нова социална мрежа изгрява на хоризонта. Ello стартира през март тази година, през септември аудиторията й започна да се разраства изключително бързо. По данни от компанията, регистрираните потребители се удвояват на всеки 3-4 дена.

През годините редица социални мрежи са се опитвали да убият Facebook, но нито една не е успяла дори да се доближи до популярността на виолетовия гигант. Главният изпълнителен директор на Ello, Пол Будниц, вярва, че може да промени това, предаде КРОСС.

Бъдниц е известен като основател на компанията Kidrobot, която е специализирана в търговията с художествени играчки, аксесоари и облекла. Концепцията на Ello е красив дизайн и никакви реклами. Мотото на проекта е „Simple, beautiful & ad-free“ („Просто, красиво & без реклами).

Ello е социална мрежа, която не включва реклами и спонсорирано съдържание като цяло. Тя позволява да покажете истинското си име или да използвате псевдоним, а последният ред от манифеста й заявява „Вие не сте продукт“.

Ello е още в бета версия и някои от предвидените за нея възможности не са реализирани, но и в този вид тя е напълно функционална социална мрежа.

Подобни статии

Top